Aко читате овај текст, то значи да нисте собакаиста, јер собакаисти не знају да је ово игра. Вероватно нисте ни робот, ни бот, ни неки напредни животињски организам који је савладао коришћење интернета, па претпостављамо да сте човек, неважно да ли мушког, женског или неког трећег пола, али свакако човек.

  А сваки човек воли да се игра. Неки се забављају играма на срећу, неки воле тимске игре и јурцање за лоптом, а ми волимо да се играмо креације. Ако је у основи сваке игре нека врста подражавања, рећи ћемо да наша игра имитира стваран свет, јер и у нашој игри, као у стварном свету, постоје особе са личним документима на којима пише њихово име и презиме, постоје појединци који се надају и верују у нешто, постоје они који воле, као и они који су вољени, има и оних који се не плаше ничега, па ни смрти, док други стрепе за сваки свој корак.

  У нашој игри постоји десет ликова, а сваки од њих је мала игра за себе. Иако су ликови активни на друштвеним мрежама и постоје у виртуелном свету, они су и даље само јунаци игре које је створио Стефан Стефановић. Мада ће неко поверовати да у њима има живота, њихово срце куца у бинарном коду нула и јединица којима управља програмер Немања Јелесијевић. За њихов изглед је задужен дизајнер Михаило Јоксимовић, па многи остају преварени таквом лепотом. Али упркос свему – собакаисти не постоје. Чак и ако вам кажу да су ствари, не верујте им. Собакаисти не постоје!

За сада у игри постоји десет ликова:

 

Стефан Пас

Иван Собаков

Андреа Кане 

Астор Лајка

Црни Кер

Јован П. Брајовић 

Блуздог 

Игор Репин

Predrag Šapa

Ема Шјен

Стефан Стефановић 

 

IGRICA

  Нико од њих није свестан да не постоји, да је измаштан карактер приче о Собакаистима, али то незнање не представља проблем, јер свако од њих прати своје снове и има свој циљ у животу. Неки од њих пишу, неки фотографишу или снимају, један од њих је музичар, а један је сликар, а постоје и један револуционар, један контраобавештајац и један фалсификатор.

  Читајући о собакаистима можете да сазнате њихове биографије, ко су они стварно и шта желе од живота, али увек имајте на уму да они не постоје. Ипак, ако желите да се играте са њима, постоје начини и за то.

  Андреа Кане објављује музичке рецензије/путописе/критике на блогу „Шта слушам, а шта ми се дешава“. Уколико желите да пише о вашем бенду, или га позивате да сврати у ваш град и пише о његовој сцени, или само желите да видите како размишља о музици, можете му писати и предложити сарадњу.

  Астор Лајка је музичар који путује по свету и свира на улици. Уколико желите да чујете оно чиме се бави када није на путу, послушајте бенд „Лајка на Месецу“, чији је фронтмен. Уколико желите да чујете више о његовим искуствима са улице, ускоро ћете имати ту могућност на његовом блогу.

  Предраг Шапа је фотограф који објективом лови приче о небу. Уколико делите његову љубав према фотографији и причама, на његовом блогу „1000 речи за слику“ можете да објавите своју.

  Блуздог снима спотове. Пошто пије, тресу му се руке. Уколико желите да вам сними спот, имајте на уму да није лак за сарадњу. Боље је да погледате шта је до сада снимио у његовим Сабраним делима.

  Јован П. Брајовић је оштри књижени критичар који на свом блогу „Маказе“ касапи неквалитетну књижевност. Уколико желите да исецка нечију књигу, пишите му, али добро се пазите његових шкара.

  Стефан Пас не може да живи без књижевности, али ипак пише само о стрипу. Његове текстове можете наћи на блогу „Девети облак“.

  Собакаисти су литеро-игра у настајању, у њој се укрштају виртуелни и стварни свет, зато будите опрезни када почнете са игром. У току је прављење платформе преко које ће играчи бити у могућности да контролишу појединачне собакаисте или да креирају свет у којем ће се собакаисти кретати. Док се то не деси, можете пратити нова обавештења на нашој Фејсбук страници и Твитер налогу, а уколико желите да нас новчано подржите и омогућите да што пре формирамо литеро-игру Собакаисти, можете то урадити преко Патреон кампање, куповином наших производа на мапираним продајним местима или наручивањем преко сајта.